¾ kg nakkefilet eller 1 svineskank 
300 g bacon 
ca. 1 kg hvidkål 
3 porrer 
3 gulerødder 
¾ kg kartofler 
10 gule sennepskorn 
5 peberkorn 
1 spsk salt 
2 dl hvidvin eller bouillon 
8 små frankfurterpølser 
1 bundt persille 
Tilbehør: Sennep og groft brød
        
Skær hvidkålen i tynde både. Rens porrer, gulerødder og kartofler. Skær porrerne i 5 cm lange stykker. 
Del gulerødder og kartofler, hvis de er store.
Læg grønsager, nakkefilet og bacon i en stor gryde sammen med sennepskorn, peberkorn og salt. 
Hæld hvidvin eller bouillon ved og bring det i kog. 
Læg låg på gryden og lad det koge 1 - 2 timer ved svag varme, til kød og grønsager er møre. 
Kog pølserne med de sidste 5-10 minutter.
Skær kødet i skiver og server det med grønsagerne drysset med hakket persille.
Bruges svineskank, koges skanken 1 ½ time, inden bacon og grønsager tilsættes. 
Når skanken er kogt, fjernes skindet og kødet skæres i mindre stykker. 
I stedet for et helt stykke bacon, kan man bruge bacon i tern.