Logo

Perledykkernes ris med safran og honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forfatteren Tess Mallos, der er ekspert i Mellemøstens kogekunst, har skrevet om denne klassiske risret, at den var perfekt til at opfylde kalorie- og blodsukkerbehovet hos Bahrains perledykkere, som satte livet på spil, når de dykkede dybt ned efter de kostbare perler.
Den usædvanlige kombination af fylde, sødme og aroma er helt fantastisk. Oprindelig blev risene serveret til retter med lammekød, fisk og/eller skaldyr.
4-6 personer

1 knsp. safrantråde eller 1 stor knsp. stødt safran
frøene fra 8 grønne kardemommekapsler
2 spsk rosenvand
1 l kogende lamme- eller hønsebouillon
500 g hvide basmatiris
2 løg skåret i ringe
2 tsk salt
75 g klar honning
50 g smør skåret i 8 stykker
evt. 1 stort bdt friskhakket persille, dild eller mynte

Hæld rosenvand og 4 spsk bouillon i en lille ovnfast skål og rør safran og kardemommefrø ud i blandingen. Sæt skålen i vandbad, mens risene tilberedes: kom ris, løg og salt i en stor tykbundet gryde og hæld resten af den kogende bouillon ved. Bring risene i kog, skru ned for varmen og lad dem simre under låg i 10 min., eller til næsten al bouillonen er absorberet. Hæld den varme safran/rosenvands-blanding over risene og lav 8 huller ned gennem risene - helt ned til bunden af gryden. Kom en klat smør i hvert hul, læg låg på gryden og lad risene simre i 5 min. mere. Tag gryden af varmen, pak den ind i et par viskestykker og lad den stå i endnu 10 min. Pynt evt. risene med frisk persille, dild eller mynte og server dem.
Ris*

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her