Logo

Burgerboller med chesey hytteost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En burger smager bare bedre når bollen er hjemmelavet. Her er en lidt utraditionel opskrift hvor der bruges fuldkornshvedemel og hytteost for at gøre bollen lidt grovere.

 

 

25 g smør
3 dl skummetmælk
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
200 g Cheasy hytteost naturel 3%
150 g fuldkornshvedemel (Ca. 21/2 dl)
Ca. 400 g hvedemel (Ca. 61/2 dl)
Sammenpisket æg til pensling

 
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med f.eks et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet (måske skal du bruge mere hvedemel, dejen skal slippe fingrene).
Del dejen i 16 stykker og form dem til boller.
Bank bollerne flade (ca. 10 cm i diameter).
Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl med sammenpiskede æg og bag burgerbollerne midt i ovnen.

Bagetid:
Sæt den første plade med burgerboller ind i en kold ovn.
Indstil på 225ºC og bag i ca. 20 min.
Bag derefter den anden plade i ca. 15 min.
Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her