Logo

Kogt tunge - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Trykkoger: 40-45 min. - alm. gryde: ca. 2 timer. Til 4-6 personer

# Ingredienser

1 kalvetunge
1 løg  
2 gulerødder
¼ selleri
½ tsk hele peberkorn
1 laurbærblad
vand

* Tilberedning

Læg kalve tungen i trykkogeren med alle de rengjorte urter og krydderier.
Hæld vand på, så tungen er netop dækket.
Luk gryden og bring den på tryk.
Trykkog 40-45 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt.
Lad tungen ligge et øjeblik og stik så i tungespidsen for at mærke, om den er mør, ellers giv den 5-10 minutter mere under tryk.
Flå tungen, skær den i skiver og server den fx. med madeirasauce og lune flûte eller løse ris.

Madeirasauce  
3 dl suppe fra tungen
¾ dl tomatpure
¾ fløde .
¾ madeira
meljævning
kulør

Kom suppe, tomatpure, fløde og madeira i en gryde og kog det godt igennem.
Jævn saucen, tilsæt lidt kulør og smag evt. til med salt, afhængig af, hvor salt suppen er.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.726 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her