Logo

Lammesteg med oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 personer

1 kg udbenet lammekølle
150 g sorte oliven
1-2 citroner (saften)
1 lille kvist frisk oregano eller 1 spsk tørret
2 ½ dl lammebouillon
1 tørret eller frisk peperoni
1 spsk hvedemel
6 spsk olivenolie
salt og peber
fløde

Lammekødet drysses let med hvedemel, lægges i en stegegryde og brunes på alle sider. Der krydres med salt og peber og saften af 1 citron. 1 ¼ dl bouillon hældes ved. Det hele steger 30 minutter ved svag varme under låg.
100 g oliven udstenes, peperonien udkernes, begge dele hakkes fint og tilsættes lammet efter 30 minutters stegetid. Halvdelen af oreganobladene drysses i og resten af bouillonen hældes ved. Der steges under låg ca. 1 ½ time, til kødet er færdigstegt og mørt. 50 g hele oliven røres i. Prøv med en kødnål – stik den ned midt i – kommer der rød saft op skal der steges videre – er saften næsten helt klar er den ok.
Saucen smages til med salt, peber og citronsaft. Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et forvarmet fad. Saucen hældes over og der drysses med frisk oregano. Serveres meget varm.
Hvis saucen bliver ved med at være for flydende, koges den ind uden låg med noget fløde.
Kom eventuelt nogle friske skovsvampe i saucen ca. 30 min. før stegen er færdig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her