8 dl økologisk skummetmælk
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk brun farin (kan udelades)
2 dl havregryn (ca. 60 g)
1 dl hørfrø (ca. 60 g)
1 dl sesamfrø (ca. 60 g)
400 g grahamsmel
Ca. 400 g hvedemel.
Lun mælken.
Opløs gær i mælken.
Kom salt, sukker, gryn og frø i.
Kom grahamsmel i.
Hæld hvedemel i lidt af gangen.
Dejen skal være som en tyk grød.(Den kan ikke æltes).
Hældes i to små (teflon) franskbrødsforme.
Sættes i en kold ovn.
Tænd til 185ºC.
Lad brødet bage i ca. 70 minutter.
I en varmluftsovn bages brødet kun i ca. 45 - 50 minutter.
Brødet er klar, hvis det lyder "hult", når du banker let på det.
Lad brødet afkøle inden du skærer af det.