#
1 ds tunfisk i olie
50 g hvedemel
1 lille ds ærter og gulerødder
1,5 dl mælk
3 æg
salt og peber
1 tsk gær
3 spsk rasp
600 g kartofler, kogte
Tilbehør: grøn salat i Sennepsmarinade - se nedenfor
*
Lad tunfisken dryppe godt af og bag olien fra ds af med hvedemelet.
Spæd med væden fra grønsagerne og så meget mælk, at der i alt bliver ¼ l.
Lad det koge godt igennem og tag gryden af varmen.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør godt for hver.
Smag til med salt og peber og tilsæt gæren, der er rørt ud i lidt lunken mælk.
Vend de meget stiftpiskede æggehvider i dejen.
Fyld den i en velsmurt gratinform skiftevis med itu-plukket tunfisk og grønsager.
Sørg for, at første og sidste lag bliver dej.
Drys med rasp og bag gratinen i ca. 50 minutter i en 225°C varm ovn.
Undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden.
Server retten straks og server kogte kartofler og grøn salat til.
Sennepsmarinade
#
1 spsk krydret sennep
½ tsk sukker
½ tsk salt
1 spsk vin- eller estragoneddike
5 spsk (oliven)olie
*
Bland sennep, sukker, salt og eddike og tilsæt olien - i begyndelsen dråbevis, siden i en fin stråle.
Rør hele tiden.