
Nyd en skøn salat til aftensmad - det er let og lækkert og
kan varieres på utallige måder. 
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 15 min. 4 personer 
 
# Ingredienser til Pastasalat med små
oksefrikadeller og gremolata:
Oksefrikadeller: 
1 lille løg/rødløg 
1 fed hvidløg 
2 spsk. pinjekerner 
1 bundt persille 
2-3 stilke frisk oregano (eller 2 tsk tørret) 
500 g hakket oksekød 
salt og peber 
1 æg 
½-1 dl mælk 
3 spsk rasp 
1 spsk olie til stegning 
 
Gremolata: 
2-3 spsk hakket persille 
1 fed hvidløg 
1 økologisk citron 
 
Pastasalat: 
300 g kort pasta 
250 g grønne bønner 
1 spsk citronsaft 
1 spsk balsamico 
3 spsk olie 
1 frisk chili 
salt og peber 
500 g solmodne tomater 
*
Sådan laves Pastasalat
med små oksefrikadeller og gremolata:
Pil løg og hvidløgsfed og riv dem eller hak dem meget fint. 
Rist pinjeker gyldne på en tør pande og hak dem. 
Skyl persille og oregano og hak dem. 
Tag 2-3 spsk hakket persille fra til gremolata. 
 
Rør kødet med 1 tsk salt og rør alle de andre ingredienser
i. 
Form farsen til 24-28 små runde frikadeller og læg dem i
køleskabet ½ times tid. 
 
Gremolata: Bland persille, finthakket hvidløg og fintrevet
citronskal. 
 
Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt de rensede
bønner de sidste 4 min. af kogetiden. 
Hæld det hele i en sigte og skyl med koldt vand. 
 
Pisk citronsaft, balsamico og olie sammen og krydr med
finthakket chili, salt og peber. 
Vend pasta og bønner med dressingen. 
Vask tomaterne, skær dem i både og vend dem i salaten. 
 
Brun frikadellerne på en pande med olie, skru lidt ned og
steg dem i alt ca. 8 min. 
Læg dem til afkøling. 
 
Anret pastasalaten med frikadeller og drys med gremolata. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------