Logo

Blomkål med hvide birkes / wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv dette spændende tilbehør til for eksempel kødretter med blomkål og hvide birkes. Retten laves i en wok. Blomkålen får en flot gul farve på grund af gurkemejen. Velbekomme.

 

5 spsk birkes
3 stk tørrede, røde chilier
knap 1 dl vand
½ kilo blomkål
½ tsk gurkemeje
½ tsk salt
½ tsk sukker
4 spsk sennepsolie
+ 4 spsk sennepsolie
½ tsk jomfru i det grønne
3-4 stk tørrede, røde chilier
2 stk laurbærblade
½ tsk salt
½ tsk sukker
1-1 ¼ dl vand

Birkes og tørre, røde chilier kværnes i en kaffekværn. Tilsæt vand og rør til det er en fin pasta.

Blomkålen drysses med gurkemeje, salt og sukker og blandes. Derefter steges det i varm sennepsolie i wokken. Rør rundt. Når blomkålen er lysebrun, tages den med en hulske op på et fad.

Sennepsolie kommes i en wok. Lad den varme op og tilsæt så jomfru i det grønne, tørrede, røde chilier og laurbærblade. Rør hurtigt rundt.

Og kom derpå birkes-pastaen i. Rør rundt og steg, til det er pænt brunt. Tilsæt al blomkålen. Tilsæt yderligere salt og sukker. Og vand. Rør rundt, læg låg på og lad det stå 10 minutters tid. Blomkålen skal være sprød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her