
 
Udelukkende fisk og grønsager! Med denne hurtige
tilberedningsmetode bevarer ingredienserne deres smag og næringsstoffer. 
• Kortere tilberedningstid indebærer at maden bevarer flere
vitaminer og andre næringsstoffer. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning ca. 10 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Aborre - den sunde fisk
800 g filet af aborre 
1 lille kinakål 
3 små gulerødder 
1 lille zucchini 
2 spsk friskpresset citronsaft 
salt og peber 
1 tsk provencalske urter 
1 liter grønsagsbouillon 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Halver kinakålen og fjern den hvide stamme. 
Skyl kålen og striml den fint. 
 
2 Skræl gulerødderne. 
Skyl zucchinien og skær den i meget tynde skiver. 
 
3 Skyl fiskefileterne i koldt vand og lad dem dryppe af. 
Dryp dem med citronsaften. 
 
4 Bland grønsagerne og læg dem i en dampindsats. 
Læg fiskefileterne ovenpå. 
Drys med salt, peber og urter. 
 
5 Bring bouillonen i kog i en gryde. 
Bunden skal være dækket med mindst 3 cm væske. 
Sæt dampindsatsen ovenpå. 
Læg tætsluttende låg på og lad fisken dampe sammen med grønsagerne
i 7-10 min. 
 
6 Varm 4 tallerkener i ovnen. 
Anret fisk og grønsager på tallerkenerne og dryp med lidt
bouillon. 
Server med brød. 
 
Tips & råd 
 
En enkel regel ved tilberedning af fisk er: skyl, syre, salt
af i koldt rindende vand, dryp med friskpresset citron og salt lige før
tilberedning. 
 
Stik en knivspids i den tykkeste del af fisken. 
Hvis spidsen bliver varm er fisken færdig. 
 
VARIATION 
I stedet for at anvende aborre, som er en ferskvandsfisk,
kan du bruge rødfisk, kuller eller torsk. Server fisken med brød, en sprød grøn
salat og/eller nye kartofler. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 207 = kJ 869 
Kulhydrat 7 g Protein 38 g Fedt 3 g (13%) Fibre 3 g