Logo

Tørring af fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisken renses og et eller to tværsnit skæres ned til rygbe­net fra både ryg- og bugside, for at fisken skal tørre ensar­tet over det hele.
Fisken nedsaltes i to døgn.
Det trækker en del af væden ud af fisken.
Derefter hænges fiskene parvis op i halefinnerne på tørrestativet eller blot en tørresnor.
Fiskene tørrer i 4 dage til en uge alt efter hvor store fiskene er.
Hvis der er optræk til regn, tages fiskene ind.
De må ikke blive våde, ej heller efter tørringen.
 
Tørring af fisk var en helt al­mindelig måde at konserve­re fisk på i Vendsyssel.
Man havde nogle specielle tør­restativer, hvor hoved salig fladfisk to og to blev hængt til tørre i halefinnen, holdt fast af en tøjklemme.
Det siges at en god fiskerkone i Vendsyssel skulle kunne til­berede fisk på mindst 80 for­skellige måder. Se fx.:  Rå tørfisk, Kogt tørfisk og Stegt tørfisk.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her