450 g lammefilet 
2 store fed hvidløg knuste 
1 skalotteløg hakket fint 
1 ½ tsk stødt koriander 
½ tsk stødt spidskommen 
½ tsk stødt allehånde 
¼ tsk tørret oregano 
1 citron kun saften 
2 spsk olivenolie 
1 tsk pure af soltørrede tomater 
salt, friskkværnet sort peber 
olie til pensling 
 
Citron-tahinisauce 
1 stort fed hvidløg knust 
7 spsk tahini 
1 citron kun saften 
 
Kom hvidløg, skalotteløg, stødt koriander, spidskommen, allehånde, oregano, 
2 spsk af citronsaften, olivenolie, pure samt salt og peber i en blender 
eller lille foodprocessor og blend det til en tyk pure.
Skrab pureen ud i en stor skål. 
Puds lammekødet af og skær det i 4 cm. store tern.
Kom kødternene ned i pureen og vend dem, til de er dækket på alle sider.
Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer.
Bruges træ- eller bambusspid, skal 4 lægges i blød i koldt vand mindst ½ time. 
Lav saucen imens.
Kom hvidløg, tahini og citronsaft i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
Pisk ¾ dl vand i og tilsæt salt og peber.
Dæk saucen til og lad den trække i mindst ½ time, så smagen kan udvikle sig. 
Sæt lammekødet på de 4 spid og drys med lidt salt og peber.
Grill kødet direkte over middel varme i 8-10 minutter, til det er mørt, men en anelse lyserødt indeni.
Vend kødet en gang under stegningen. 
Serveres straks med citron-tahinisauce og citronbåde til.