
6-8 stk:
 
3 dl hvedemel 
2 dl havregryn 
1 spsk. sukker 
½ tsk. salt 
1-1½ tsk. bagepulver 
50 g smør 
1 revet æble 
0,5 dl kærnemælk eller andet surmælksprodukt 
1 dl letmælk 
evt. æg til pensling 
havregryn til at drysse 
 
Bland hvedemel, havregryn, sukker, salt og bagepulver i en skål. 
Smuldr smørret i blandingen. 
Bland æble, kærnemælk og letmælk. 
Saml dejen med mælkeblandingen. 
Tryk dejen flad (5 cm tyk) på et meldrysset bord. 
Skær dejen i firkanter, eller stik den ud med et glas. 
Pensl evt. scones med æg, og drys dem med havregryn. 
Stil bollerne på en bageplade med bagepapir. 
Bag scones midt i en forvarmet ovn 225°C i ca. 20 minutter. 
 
Nyd dem til morgenmad med smør, og spis resten, når sulten melder sig mellem måltiderne. De er bedst samme dag!