
 
Tandoori er en indisk måde at tilberede kød på i meget varme
lerovne. Her er en tandoori opskrift som du sagtens kan lave selv. 
• Lam indeholder meget protein, som er nødvendigt for alle
celler i kroppen. 
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
 
# Råvarer til Tandoori-krydret lam
16 enkelte- eller 8 dobbelte lammekoteletter 
3-4 spsk tandoori pasta 
3 dl letmælksyoghurt naturel 
KORIANDERRIS: 
1 spsk olie 
1 løg
2 fed hvidløg 
2½ dl basmati ris 
6 dl oksebouillon 
1 dl frisk koriander, hakket 
¼ tsk groft kværnet sort peber 
CHILICHUTNEY:
1 lille
chilifrugt 
1 dl mango
chutney 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skær eventuelt overflødigt fedt af lammekoteletterne og
del dem på midten hvis de er dobbelte. 
Bland tandoori pasta og yoghurt i en skål. 
Læg lammekoteletterne i og dæk dem godt med marinade. 
Dæk med plastfolie og sæt på køl i 1 time. 
Pil og hak løg og hvidløg. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
2 Opvarm olien i en mellemstor gryde ved god varme. 
Svits løg og hvidløg. 
Tilsæt risene og rør godt rundt. 
Tilsæt bouillonen og bring den i kog. 
Lad det simre ved svag varme i ca. 12 min, til væsken er
absorberet og risene er møre. 
Lad risene stå i 5 min. og tilsæt så koriander og peber. 
 
3 Læg de marinadedækkede lammekoteletter i et ovnfast fad. 
Steg i ovnen i 12-15 min. 
 
4 Hak chilifrugten. Fjern evt. frøene. 
Bland chilifrugt og chutney. 
Gør gerne dette i god tid, så det far tid til at trække. 
Hæld chilichutneyen i en serveringsskål. 
Anret koteletterne på korianderrisene og server med
chutneyen. 
 
Tips & råd 
 

Tandoori pasta: 1 tsk gurkemeje, 1 tsk chilipeber, 6 fed
hvidløg, 4 tsk reven ingefær, 4 tsk paprika, 2 tsk garam masala, 2 tsk
spidskommen. 
 

Kylling, fisk og svinekød kan også tilberedes med denne
tandoori pasta. 
Mariner sammen med yoghurt og tilbered derefter kødet eller
fisken. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 494 = kJ 2074 
Kulhydrat 40 g Protein 34 g Fedt 22 g (40%) Fibre 2 g