Logo

Tandoori-fisk med agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tandoori-fisk med agurkesalat

 

Fiskefileterne er krydret med det indiske blandingskrydderi Tandoori og stegt på en pande. Vi har brugt rødfisk, men du kan også bruge laksefilet eller torskefilet med skind.

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. 4 personer

 

#

1 rødfisk eller 2 rødfiskefileter med skind (ca. 600 g)

1 spsk tandoori-krydderi (se tips)

2 spsk olie

2 tsk salt

 

Agurkesalat med peanuts:

1 agurk

½ rødløg eller salatløg

1 lille bundt persille

1 spsk citronsaft

2 spsk saltede peanuts

 

Tilbehør: ris og citron både bredbladet persille

*

 

Skrab evt. fisken for skæl eller bed fiskehandleren om at gøre det.

Skær fisken i 4 stykker og skær et par snit i skindet, så det kan give sig under stegningen.

Gnid fisken med tandoori og steg i 7-8 min. i varm olie på en pande med skindsiden nedad.

Tryk fisken mod panden med en palet.

Krydr med salt.

 

Agurkesalat:

Vask agurken og skær den i terninger.

Pil rødløget og hak det fint.

Skyl og hak persillen.

Vend det sammen med de øvrige ingredienser.

 

Server den stegte fisk med agurkesalat, friskkogte ris og citron.

Pynt med persille.

 

TIPS: Tandoorikrydderi er et rødt blandingskrydderi, der fås i vel assorterede supermarkeder og hos etniske købmænd. Man kan også selv blande den af 1 fed knust hvidløg, 1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt kardemomme, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt chili, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt gurkemeje og evt. rød farve.

Opbevar i et glas med tætsluttende låg.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.495 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her