Logo

Tandoori-krydret lam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tandoori-krydret lam

 

Tandoori er en indisk måde at tilberede kød på i meget varme lerovne. Her er en tandoori opskrift som du sagtens kan lave selv.

• Lam indeholder meget protein, som er nødvendigt for alle celler i kroppen.

Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Tandoori-krydret lam

16 enkelte- eller 8 dobbelte lammekoteletter

3-4 spsk tandoori pasta

3 dl letmælksyoghurt naturel

KORIANDERRIS:

1 spsk olie

1 løg

2 fed hvidløg

2½ dl basmati ris

6 dl oksebouillon

1 dl frisk koriander, hakket

¼ tsk groft kværnet sort peber

CHILICHUTNEY:

1 lille chilifrugt

1 dl mango chutney

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær eventuelt overflødigt fedt af lammekoteletterne og del dem på midten hvis de er dobbelte.

Bland tandoori pasta og yoghurt i en skål.

Læg lammekoteletterne i og dæk dem godt med marinade.

Dæk med plastfolie og sæt på køl i 1 time.

Pil og hak løg og hvidløg.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

2 Opvarm olien i en mellemstor gryde ved god varme.

Svits løg og hvidløg.

Tilsæt risene og rør godt rundt.

Tilsæt bouillonen og bring den i kog.

Lad det simre ved svag varme i ca. 12 min, til væsken er absorberet og risene er møre.

Lad risene stå i 5 min. og tilsæt så koriander og peber.

 

3 Læg de marinadedækkede lammekoteletter i et ovnfast fad.

Steg i ovnen i 12-15 min.

 

4 Hak chilifrugten. Fjern evt. frøene.

Bland chilifrugt og chutney.

Gør gerne dette i god tid, så det far tid til at trække.

Hæld chilichutneyen i en serveringsskål.

Anret koteletterne på korianderrisene og server med chutneyen.

 

Tips & råd

 

Tandoori-krydret lam

Tandoori pasta: 1 tsk gurkemeje, 1 tsk chilipeber, 6 fed hvidløg, 4 tsk reven ingefær, 4 tsk paprika, 2 tsk garam masala, 2 tsk spidskommen.

 

Tandoori-krydret lam

Kylling, fisk og svinekød kan også tilberedes med denne tandoori pasta.

Mariner sammen med yoghurt og tilbered derefter kødet eller fisken.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 494 = kJ 2074

Kulhydrat 40 g Protein 34 g Fedt 22 g (40%) Fibre 2 g

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?