200 g  hel hirse
200 g  hirseflager (eller 200 g majs og/eller rismel)
200 g  hørfrø (knust)
200 g  fintrevet gulerod
100 g  Maizena
3 tsk  salt
3 tsk  honning
1 dl   vand
Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik. Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte. De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt. 
Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten! Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør! 
Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten. Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved 150 º. Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu. 
Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe. Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver .