
En bornholmersalat laves selvfølgelig med sild og blandt andet også rygeost. Server salaten pyntet med æg og flutes eller kuvertbrød som tilbehør. Nem og lækker frokostret med sild. 
#
¼ rygeost uden kommen 
125 g mayonnaise 
lidt sennep 
citronsaft eller kryddereddike 
4 velpillede røget sild 
klippede purløg  
 
Pynt: 
1-2 æg 
friske krydderurter (løvstik, dild, persille)
*
 
Rygeosten røres ud i mayonnaise og smages til med sennep og citronsaft 
eller kryddereddike. konsistensen vil blive lidt klumpet.
De røgede sild, der er fri for ben og skind skæres i mindre stykker og 
blandes i dressingen sammen med fintklippede purløg.
Salaten pyntes med 1-2 hakkede æg og krydderurter.
Serveres med små hjembagte flûtes eller kuvertbrød.