Logo

Kransekage med appelsinstøv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kransekage med appelsinstøv

Vask og skrub 1-2 usprøjtede appelsiner.
Skræl dem, så den hvide hinde ikke kommer med.
Bring skallerne i kog i en sirup af 800 g sukker til 1 liter vand.
Si siruppen fra.
Lad skallerne tørre i en 80-100 °C varm ovn i ca. 3 timer.
Mal skallerne fint og opbevar appelsinstøvet/pul­veret i en tætsluttende beholder.
 
200 g kransekagemasse blandes med 1-2 tsk appelsinstøv.
Se opskrift på: Kransekagemasse

INFO:  En kransekage er en kage af mandler, sukker og æggehvide.

Dejen fremstilles af meget fint hakkede (blendede) mandler, sukker og æggehvide som røres sammen. Dejen kan også laves af marcipan; så skal der anvendes mindre sukker. 

Man kan også købe en bageklar kransekageblanding.

Fremstillingen: Den klistrede dej rulles ud i fingertykke pølser, som lægges i ringform og bages

Ringene stables til en kegleformet (konisk) konstruktion

De holdes sammen af og pyntes med flormelisglasur og pyntes med danske flag eller anden passende pynt

På toppen sættes en figur, som passer til lejligheden

Kransekage er først og fremmest en skandinavisk tradition, og kagen serveres ofte ved højtider som nytår, bryllupper og konfirmationer.

Kransekager kan også købes hele eller i små aflange stykker.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her