Logo

Kransekage fra Konditoren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I opskriften er angivet mål for 6 ringe, hvis du synes at ringene bliver for tykke kan du rulle pølserne længere, så der bliver til yderligere 1 eller 2 ringe (hhv. 22,5 cm og 25 cm). - Du bør ikke lave over 8 ringe med denne mængde. Husk at massen er nemmest at arbejde med når den er helt kold. Hvis den 'hænger i' når du ruller den ud, kan du anvende flormelis på bordet, så går det meget nemmere.

Kransekagemasse:
100 g smuttede mandler
200 g sukker
2 æggehvider
500 g marcipan (gerne den specielle kransekagemarcipan)

Glasur:
½ æggehvide
flormelis

Blend mandler og sukker fint. Tilsæt æggehvider og blend videre, til massen bliver helt jævn. Det er en fordel, hvis den bliver 'kørt' en lille smule varm. Men massen må ikke blive varmere end 35-40ºC, for så stivner æggehviderne. Ælt massen sammen med marcipan på bordet eller i en skål. Pak massen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet 2-3 timer, til den er helt kold. Hvis det skal gå hurtigt, kam man eventuelt lægge massen i fryseren. Del kransekagemassen i to halvdele og rul dem ud til to lange pølser på hver 45 cm. Pres siderne af lølsen, så formen bliver lidt trekantet. Den ene pølse deles i følgende længder: 7,5 cm, 10 cm, 12,5 cm, 15 cm; del den anden pølse i stykker på 17,5 cm og 20 cm og ét på 7,5 cm, der trilles til en lille kugle til toppen. Form pølserne til ringe og sæt dem på bageplade med bagepapir. Pres eventuelt oversiden let med et lille smørrebrædt for at få dem helt plane. Bag ringe og kugle i forvarmet oven ved 190ºC i ca. 12 min.,! til de er gyldne. Afkøl. Kom æggehviden i en stor kop. Tilsæt flormelis og rør, til blandingen får tandpastakonsistens. Rør glasuren jævn og luftig med en håndmixer, hvor der kun anvendes ét piskeris. Hæld glasuren i et kræmmerhus af bagepapir. Hvis glasuren flyder ud, når man sprøjter med den, skal der tilsættes mere flormelis. Start med den største ring. Når den er sprøjtet med glasur sættes den næste ovenpå, inden glasuren er stiv. Fortsæt indtil hele kransekagetoppen er samlet.

Kransekagetoppen pyntes med små dannebrogsflag, samt evt. 'knallerter' og lignende. Serveres med et glas champagne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.782 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her