Logo

Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g makrelfilet
1 dl rugmel
peber
olie/smør
2 dl olie
25 cl. hvidvin
12 cl. hvidvinseddike
2 spsk honning
½ løg
½ citron
2 laurbærblade
2 kryddernelliker
½ tsk paprika
½ tsk timian
½ tsk basilikum
1 tsk korianderfrø
½ tsk hvide peberkorn
1 frisk chili
3 tomater
salt

Fileterne skylles og duppes tørre. Krydr dem med salt og peber på kødsiden, og derefter vendes de i rugmel. Almindeligt hvedemel kan også bruges, men rugmel giver en bedre smag. Hvis du ikke har rugmel, kan lidt hvedemel "ristes" i ovnen ved 150° i et par minutter, og det giver næsten sammen resultat. Pas på at melet ikke bliver brændt.
Steg fileterne på panden i en blanding af smør og olie. Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Makrelfileterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme.

Løget skrælles og skæres i tynde både, citronen vaskes og skæres i både (lad skallen blive på), og tomaterne skæres også i både. Til lagen blandes grønsager og de øvrige ingredienser i en gryde, og det skal nu blot koge ved svag varme i 10-12 min. Til sidst smager du til med salt.
Læg de stegte makrelfileter i et fad med høj kant, hæld lagen over og lad retten stå og trække koldt, inden den serveres til et stykke rugbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her