Små, nye kartofler
er delikate som tapas og kan serveres både kolde og varme.
Nye kartofler med
dip
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 20 min. (4 personer)
#
12-24 nye kartofler
1 glas oliventapanade
Rød peber-pesto:
1 fed hvidløg
50 g pinjekerner
75 g grillet, rød
peberfrugt
3 spsk revet
parmesanost
3 spsk olie
½ tsk balsamico
salt og peber
evt. frisk basilikum
(finthakket)
Safranmayonnaise:
150 g ægte mayonnaise
1 knsp safran
1 fed hvidløg
(knust)
½-1 spsk citronsaft
salt og peber
*
Rød peber-pesto:
Hak eller stød
hvidløg og pinjekerner sammen og tilsæt rød peber.
Stød eller hak det
til mos og rør ost og olie i.
Smag til med
balsamico, salt og peber og tilsæt evt. basilikum.
Safranmayonnaise:
Overhæld safran med
1 spsk kogende vand.
Rør mayonnaisen
sammen med safranvæsken og smag til med knust hvidløg, citronsaft, salt og
peber.
Opbevar i
køleskabet.
Skrub kartoflerne
rene og kog dem 8 min. i saltet vand.
Lad dem trække møre
(ca. 8 min.) under låg og hæld vandet af dem.
Server dem med de 3 dips.
Man kan også vende
de skrubbede kartofler med lidt olie og bage dem møre i ovnen ved 200 °C i
15-20 min.
Server dem med de 3
dips.
Bagte, nye kartofler med fyld
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min. (4 personer)
#
12 mellemstore, nye
kartofler
100 g baconterninger
4 spsk cremefraiche
1 bdt purløg (fintsnittet)
salt og peber
2-3 spsk revet ost
evt. lidt kaviar
*
Skrub kartoflerne
rene og bag dem møre i ovnen ved 200 °C i 20-30 min.
Rist baconterninger
gyldne på en pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Rør cremefraiche
sammen med purløg, salt og peber.
Skær et snit i
kartoflerne og tryk dem åbne.
Fyld halvdelen af
dem med bacon og ost og bag dem yderligere 5 min.
Fyld resten af
kartoflerne med cremefraiche-dressing og top evt. op med kaviar.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin