
 
Kogte kolde nye
kartofler smager skønt og er meget delikate som pålæg på smørrebrød og fyld i
sandwich. 
 
Rugbrød med kartofler og rejer 
Arbejdstid: 10 min.
Ikke fryse-egnet. (2 personer) 
#
2-3 spsk mayonnaise
eller cremefraiche 
1 tsk citronsaft 
1 spsk finthakket
dild 
1 spsk fintsnittet
purløg 2 skiver rugbrød salatblade 
200 g kogte
kartofler (skiver) 100 g pillede rejer 
salt og peber 
*
Smag mayonnaise
eller cremefraiche til med citronsaft, salt og peber og tilsæt dild og purløg. 
Anret brødet med
salatblade og skivede kartofler. 
Top op med dressing
og rejer. 
Tips: Erstat evt.
rejer med kaviar.
 
Sandwich med kartofler og senneps-aïoli
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet. (2 personer) 
#
4 skiver groft
sandwichbrød eller 2 grove pitabrød 
250 g kogte
kartofler (skiver) 
rucola eller blandet
salat 
1-2 tomater (skiver)
2-4 skiver stegt
bacon 
 
Aioli: 
1 fed hvidløg 
1 knsp havsalt 
1 dl mayonnaise (100
g) 
1 spsk dijonsennep 
1 økologisk citron 
salt og peber 
*
Knus hvidløgsfeddet
sammen med salt og rør det i mayonnaisen. 
Smag til med sennep,
½ tsk fintrevet citronskal, 1 tsk citronsaft og friskkværnet peber. 
Rist brødet eller
lun pitabrødene. 
Smør brødet med aïoli
og læg sammen med kartofler, salatblade og tomat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin