Logo

Fyldte blæksprutter med hvidvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalamar dolma - 4 personer

# Ingredienser 
Fiskefond:
1 laksehoved
2 grofthokkede modne stilktomater
¼ bdt hakket persille
2 groft hakkede løg
¼ dl tør hvidvin og 2 l vand
 
Fyld:
200 g italienske risottoris (arborio)
12 pillede dybhavsrejer
12 rensede muslinger uden skal
200 g laks
25 pinjekerner
20 pistacienødder
15 korender
10-12 soltørrede kirsebær
10-12 lyse sultana rosiner
3 modne stilktomater
3 fint­hakkede skalotteløg
2 hakkede forårsløg
¼ bdt persille
¼ bdt dild
2 spsk olivenolie
12 tsk allehånde
2 tsk havsalt og 1 tsk sukker
 
Blæksprutter:
4 mellemstore 10-armede blæksprutter (tubeformede)
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinsvinaigre
4 tsk paprika edelsüs
½ spsk gurkemeje
 
Hvidvinssauce:
100 g grofthakkede champignon
60 g hvedemel
1 ¼ dl sødmælk
1 ½ dl tør hvid hvin.
½ bdt dild
10 groftknuste sorte peberkorn
1 tsk havsalt
1 spsk olivenolie

* Tilberedning 
Fiskefond: Svits laksehovedet i en stor gryde under svag varme et par minutter.
Tilsæt tomat, løg og persille og svits yderligere 3 minutter.
Læg låg på og lad simre 2-3 minutter til.
Tilsæt hvidvin og lad simre 2 minutter.
Tilsæt vand og kog alle ingredienser min. 1 time  under svag varme.
Si fonden og stil til side på et koldt sted.
 
Fyld: Svits skalotteløg, forårsløg, pinjekerner, pistacienødder, korender, soltørrede kirsebær og sultana rosiner i olivenolie i 2 min.
Hæld ris i oh svits endnu 1 minut.
Tilsæt fiskefond, så den lige dækker risen, læg låg på og kog risen ca. 5 min. ved stærk varme, til fonden er helt væk.
Risen skal være halvkogt ! Stil til side.
Flå tomater og finhak persille, tomater og dild.
Hak muslinger, rejer og laksekød groft.
Vend disse ingredienser i den halvkogte afkølede ris sammen med allehånde, sukker og havsalt, så fyldet nærmest ligner en "Paella".
 
Blæksprutte: skyl og rens blæksprutterne under løbende vand og fyld dem med "Paella-blandingen".
Blæksprutterne må ikke propfyldes , de skal kunne hæve sig.
Start og slut hver blæksprutte med et stykke laksekød, så det virker som en slags prop i begge ender af blæksprutten.
 
Svits de fyldte blæksprutter på alle sider i olivenolie, hvidvinsvinaigre og gurkemeje 1 minut.
Vinaigren fjerner blækspruttens elasticitet og gør kødet blødere.
Læg de sauterede fyldte blæksprutter i en gryde og dæk med fiskefond.
Lad simre under låg i 20 minutter ved svag varme.
 
Hvidvinssauce: Svits champignon i olivenolie, havsalt og peberkorn ½ minut under kraftig varme, tilsæt hvidvin og fortsæt ½ minut til.
Pisk hvedemel og sødmælk sammen og hæld det i gryden under omrøring.
Kog saucen igennem.
 
Anretning: Fisk de kogte blæksprutter op, skær dem igennem og læg dem på tallerkenerne.
Hæld en anelse blækspruttesuppe på, tilsæt hvidvinssauce og pynt med finthakket dild og paprika.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her