1000 g kogt hakket hvidkål fra Sønderjydsk kål 
150 g letrøget skinketern 
1 rød peberfrugt i tern 
50 g hakkede jordnødder 
1 tsk paprika 
Salt og peber 
40 g olie 
1 rødløg i tern 
1 fed presset hvidløg 
500 g magert hakket oksekød 
1 ds hakkede tomater med basilikum og oregano 
140 g tomatpurè 
100 g gratinerings ost
 
Tø kålen op og svits skinke, peberfrugt og jordnødder. 
Krydr med paprika, salt og peber og rør blandingen i hvidkålen. 
Svits dernæst rødløg, hvidløg og kød i olie og rør rundt, så det smuldrer. 
Tilsæt tomater og puré og smag til med salt og peber. 
Lad det simre ca. 5 min. 
Læg halvdelen af hvidkålen i bunden af et smurt ovnfast fad. 
Fordel kødet ovenpå og dæk med resten af kålen. 
Drys ost på og sæt fadet i ovnen ved 200ºC ca. 30 min., til osten er 
smeltet og overfladen gylden.