Logo

Hvidkålsdolmar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg hvidkålshoved
Vand
Salt

Fyld:
1 dl grødris
1 dl vand
salt
2 dl mælk
1 løg
100 g champignoner
smør til stegning
2 æg
timian
1 dl bouillon

Skær den nederste del af kålstokken og kog det i letsaltet vand få minutter.
Kog kålhovedet i vandet og skær blade ne fri af stokken, efterhånden som de bliver bløde og læg dem i et dørslag til afdrypning.
Kog risengrynene i letsaltet vand i 5 minutter, hæld mælken i og fortsæt kogningen i 15 minutter.
Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem sammen med de hakkede løg i smør på panden.
Lad risene afsvale et øjeblik, før champignoner og løg blandes i sammen med æg og krydderier.
Læg 2 spsk fars på hvert kålblad, fold siderne ind og rul det sammen.
Brun dolmerne i en gryde. Tilsæt bouillon og lad dem efterstege under låg ca. 15 minutter.

Tips: Dolmerne serveres med kogte kartofler eller rugbrød.
Kåldolmerne er fryseegnede. Opbevaringstid: 2-3 måneder.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Romesco med havtaskehaler og jomfruhummerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med pizzasauceDet lyder måske lidt mærkeligt med pizza hakkebøf, men det smager faktisk glimrende. Du...
• Serbisk bondegrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarbertrifli 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os