
Trækul:      Direkte/middel varme  
Gas:           Direkte
Forberedelse: 25 minutter + 30 mins marinering. Stegetid: 6-8 minutter
 
4 laksefileter eller laksekoteletter på hver ca. 225 g 
1 fed hvidløg, knust 
1 stilk citrongræs, hakket 
2 røde chilier, renset for kerner og hakket 
1 lime, kun saften 
2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla) 
4 spsk solsikkeolie 
Pad Thai nudler (lynstegte nudler): 
225 g risnudler (sen lek) 
2 spsk peanutbutter 
2 spsk solsikkeolie 
1 fed hvidløg, hakket 
1 skalotteløg, hakket 
1 rød chili, renset for kerner og skåret i strimler 
2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla) 
1 lime, kun saften 
1 tsk brun farin 
1 lille bundt forårsløg, finthakkede 
50 g ristede jordnødder, hakket groft 
50 g bønnespirer 
2 spsk hakket frisk koriander 
 
A. Læg lakseskiverne i et enkelt lag i et stort, lavt fad. 
Rør knust hvidløg, citrongræs, chiliskiver, limesaft, fiskesauce og solsikkeolie sammen i en lille skål. 
Hæld marinaden over laksen, dæk den til og lad den stå køligt og trække i ½ time. 
 
B. Tilbered imens Pad Thai nudlerne. 
Læg nudlerne i kogende, letsaltet vand og kog dem møre som angivet på pakken. Hæld vandet fra, skyl nudlerne under rindende, koldt vand og lad dem dryppe af. Varm jordnødde- og solsikkeolie i en wok, tilsæt hakket hvidløg og steg det i 1-2 min., til det er let gyldent. 
Tilsæt chili, fiskesauce, limesaft og sukker, stir-fry det i 30 sekunder og tag wokken af varmen. 
Vend nudlerne, bønnespirerne, de ristede jordnødder og halvdelen af forårsløgene i. Sæt nudlerne til side. 

Hav alle ingredienserne klar, så de kan vendes i nudlerne i sidste øjeblik. 
På den måde bliver både smag og konsistens så frisk som muligt. 
 
C. Skrab den overskydende marinade af lakseskiverne og grill dem direkte over middel varme i 6-8 min., til de er gennemstegte. 
Vend dem efter halvdelen af stegetiden. 
 
D. Drys koriander og resten af forårsløgene over nudlerne og server sammen med de varme skiver laks. 
 
Tips: Hvis du ikke kan få citrongræs, så brug strimler af citronskal i marinaden - det giver nogenlunde samme smag.