1 kg spareribs af svinekød 
Sur-sød sauce: 
½ agurk 
2 spsk vegetabilsk olie 
1 hakket løg 
¾ dl purerede eller siede dåsetomater 
2 spsk fishsauce 
1 spsk ris- eller hvidvinseddike 
2 spsk sammenpresset, brun farin 
½ hakket, udkernet, rød chili 
Læg spareribsene i en stor gryde, dæk med vand og kog op. 
Skru ned for blusset og lad simre i 20 minutter. 
Tag gryden af blusset og lad spareribsene dryppe godt af. 
Opbevar kødet på køl, til det skal tilberedes på barbecue. 
Sur-sød sauce: 
Skær agurken igennem på den lange led og fjern kernerne, med en teske. Skær agurken i skiver. 
Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og sauter i 3 minutter. 
Kom alle de øvrige sauce-ingredienser undtagen agurkeskiverne i gryden og kog op. 
Skru ned for blusset og lad saucen simre 1 minut. 
Tilsæt agurketern og kog videre yderligere 1 minut. 
Steg spareribsene over glødende kul på en havegrill eller under en ovngrill, til de er gyldne over det hele. 
Hæld saucen over kødet og server.