Logo

Dullinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En Dulle eller Dulling, bety­der noget rundt og velformet. Et andet navn er Munk, der betyder bolle eller klump. Dullingerne kan spises til fisk eller kommes i fx. gule ær­ter. Størrelsen kunne variere meget, helt op til størrelsen af små æbler.
 
Byggrynsdullinger
750 g byggryn
4 æg
3-4 spsk hvedemel
250 g smør eller margarine
8 løg, mellem str.
1 spsk sukker
1 tsk salt
Friske timianblade
2-3 l. klar suppe til iblødsætning og kogning
 
Byggrynene sættes i blød i lidt suppe, de må ikke svøm­me.
Løg og timian brunes i fedtstoffet på en pande og blandes i de opblødte byggryn. Æggene tilsættes og der røres godt rundt.
Tilsæt sukker og salt.
Melet hældes over blandingen så grynene lige akkurat er dækkede.
Blandingen afkøles og formes derefter med en stor ske til boller.
Bollerne småkoges i resten af suppen.
Når dullingerne kommer op til overfladen er de færdige.
 
(Farsen kan justeres med ekstra hvedemel eller færre æg).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her