Logo

Ratatouille 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sol, sommer og ratatouille til 4

1 kg modne tomater
2 auberginer (500 g)
500 g squash
1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt
2 friske eller marinerede chilier
250 g løg
3-4 hvidløgsfed
1 dl olivenolie
1 kvist rosmarin
salt, friskkværnet peber

Læg kort tomaterne i kogende vand.
Skyl dem over med koldt vand, prik hul på skindet og træk det af.
Halver tomaterne og skrab kernen ud.
Hak tomaterne groft.
Skyl auberginerne, skær dem i 1 cm tykke skiver og i terninger.
Læg dem i et dørslag.
Drys dem med salt og lad dem trække.
Skyl squashene, skær de små squash i skiver.
De største squash halveres på langs og skæres så i skiver.
Peberfrugterne skylles, halveres, renses og skæres i stykker.
Chilier skæres op på langs, stilke og kerner fjernes, og chilierne skæres i små skiver.
Pil løgene, halver dem og skær dem i ringe.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem.
Skyl aubergineterningerne i dørslaget og tør dem i et viskestykke.
Varm 3-4 spsk olie i en stor gryde.
Steg løg og hvidløg klare ved middel varme.
Kom så grønsagerne i gryden i små portioner alt efter grønsagssort og steg dem: først peberfrugter, så auberginer, squash og chilier.
Tilsæt olie ind imellem.
Krydr kraftigt med salt og peber.
Til sidst kommes de hakkede tomater i.
Tilsæt rosmarin, læg låg på og lad det simre ved middelvarme i 45 minutter.
Smag til med salt og peber, før ratatouillen spises.
Server med sprød baguette.  
kj pr. portion: 1100

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her