
Røde æbler med karamelglasur. Sødt, klistret og guddommeligt barnligt! 
 
6 røde, søde æbler 
6 træpinde 
5 dl sukker 
3,5 dl lys sirup 
2,5 dl vand 
¼ tsk kanel 
6 dråber tabascosauce 
6 dråber rød frugtfarve (kan evt. udelades) 
et stegetermometer 
 
Skyl og tør æblerne. 
Fjern stilken som erstattes med en lang træpind. 
Rør sukker, sirup, vand, kanel, tabasco og frugtfarve sammen i en gryde. 
Kog massen op, mens du jævnligt rører i gryden. 
Sæt et stegetermometer ned i massen og lad den koge under omrøring til temperaturen er på 150°C. 
Fjern gryden fra den varmen. 
Dyp æblerne i sukkermassen og rul dem hurtigt rundt i massen. 
Læg dem på bagepapir og afkøl før servering 
 

Tips: I en aluminiumbakke dækket med folie klarer æblerne sig fint under transporten til picnicstedet.