Logo

Stegte ris - Nasi Goreng

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g langkornede ris
1 stort løg
2 fed hvidløg
300 g magert oksekød
300 g magert svinekød
300 g magert lammekød
2 æg
2 spsk smør
2 spsk olie
1 tsk sambal olek
2 spsk sød indonesisk sojasauce
4 tynde skiver kogt skinke

Kog risen løs. Hak løget og hvidløget fint og skær de tre slags kød i tynde strimler (2 cm. lange og 1 cm. brede)
Varm olien på en pande og lad løg og hvidløg stege gennemsigtigt.
Så kommes kødstrimlerne på panden og steger ca. 15 minutter, hvorefter de krydres med Sambal Olek.
Vend den kogte ris varsomt i kødblandingen og smag til med sojasauce, salt og peber.
Lad alt stege for middel varme, til risen er blevet gylden.
Hæld den færdige ret op på et varmt fad og pynt med skinke og omeletstrimler.

Omelet :
Til omeletten smeltes 1 spsk smør på en varm pande.
Æggene piskes sammen med salt og peber og bages til en omelet som skæres i strimler.
Hertil passer blandet salat og rejebrød

Tips:
Det er vigtigt at den kogte ris er fast og løs. Det er bedst hvis man
koger risen dagen før, rører den løs med en gaffel og stiller den køligt.
På den måde bliver den ikke klistret når man steger den. Det er der
risiko for, hvis man tager den nykogt op af gryden og straks steger den

Tips:
Man kan også servere Nasi Goreng med letdampede grønsager -
porreringe eller strimler af rød peberfrugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her