Surdej: 
20 g gær 
2 dl vand 
100 g hvedemel 
 
50 g hørfrø 
125 g fuldkornsrugmel 
41/2 dl vand 
2 tsk salt 
½ spsk sirup 
250 g rugmel 
ca. 200 g hvedemel 
Surdej: 
Rør gær, vand og hvedemel sammen. 
Dæk skålen til og lad den stå 2 døgn i køkkentemperatur.
Rør hørfrø, fuldkornsmel og vand sammen i bageskålen og lad det stå i 
1-2 timer. 
Kom surdejen i de udblødte kerner og tilsæt salt, sirup og rugmel.  
Rør hvedemelet i, men hold lidt tilbage i begyndelsen. 
Dejen skal være ret klistret og skal ikke æltes. 
Kom dejen i en smurt form på 2 l. og glat overfladen til med fugtige fingre. Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 3 timer.
Pensl brødet med en blanding af olie og vand og prik det med en gaffel.  
Bag det i ca. 45 min. ved 200º på nederste ovnrille.
Afkøl brødet på en bageridt og pak det ind i et viskestykke til næste 
dag, så er det nemmere at skære i skiver.