3-4 flåede tomater, helst friske men dåsetomater kan bruges. 
500 g  friske champignon 
3 spiseskefulde smør 
2 spiseskefulde hvedemel 
½ til 1 liter vand 
salt eller en bouillon terning 
peber 
saften fra ½ citron 
lidt hakket persille 
lidt hakket bladselleri (kan udelades) 
1 fed frisk hvidløg (kan udelades)
 
Rens og hak champignonerne. kom ca. 2 spiseskefulde smør i en gryde. 
Når smørret er bruset af ristes de hakkede champignon til de er gyldne. 
Kom tomaterne i kogende vand of pil dem derefter. 
Tomaterne moses eventuelt i en blender. 
Opløs melet i en halv kop vand og bland det med ½ liter vand i den 
gryde du vil koge suppen i. 
Tilsæt tomatpuré, champignon, salt eller bouillonterningen og den 
hakkede selleri og kog i 5-10 minutter. 
Tag gryden af varmen, tilsæt peber, persille og citronsaft og den sidste 
skefuld smør. 
Rør rundt og lad suppen hvile i et par minutter før den serveres. 
Hertil serveres ristet lyst brød.