Logo

Laksefarserede artiskokblade med estragoncreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 artiskokker
2 skiver citron
150 g laksekød
1 æg
1 dl piskefløde
salt
peber
6 spsk hakket peberfrugt
100 g rejer
2 spsk hvidløgsolie

Creme:
1 hakket løg
2 dl fiskebouillon
2 dl vermouth
2 spsk tør sherry
1 spsk hakkede estragonblade
2 dl creme frache 38%

Skær stilken af artiskokken og bind en citronskive på snittet. Kog arstikokkerne 45 minutter i saltet vand og lad dem køle af i kogevandet. Pil bladene af artiskokken, kasser de yderste blade uden kød. Gem ca. 50 blade. Blend laksekødet med æg, derefter fløde og smag til.

Kom farsen i sprøjtepose og sprøjt en roset på hvert blad og bag dem ca. 2 minutter i ovnen ved 180º. Sauter løget i smør. Dernæst tilsættes fiskefond, vermouth og estragonblade.

Kog saucen ned og tilsæt sherry. Tilsæt cremefraiche. Hak artiskokbundene groft og tilsæt hakket peberfrugt og rejer til saucen. Fordel saucen og læg artiskokbladene rundt i en ring. Læg artiskokragouten i midten og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her