2 dl havregryn 
1 dl hørfrø 
1 dl sesamfrø 
5 dl vand 
6 dl iskoldt vand 
50 g gær 
1 spsk salt 
½ dl olivenolie 
100 g durummel 
400 g hvedemel 
500 g sigtemel 
 
Havregryn, hørfrø, sesamfrø og vand koges let til grød. 
De 6 dl vand, 50 g gær, salt og olivenolie røres i grøden. 
Heri blandes melet, det æltes godt (10 min) sammen i grødblandingen. 
Dejen er meget blød, det skal den være. 
Hæves ca en time - den skal hæve meget. 
Sættes på en plade med bagepapir. 
Brug en paletkniv, grav ned i dejen, tag lidt mere end et ægs størrelse 
og skub det ned på papiret med pegefingeren. 
(dyp fingeren i vand så det ikke klistrer) Bollerne hæver 20 min og 
bages ved 175ºC i 20 min.