Logo

Porretærte - Brunch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærter passer perfekt til brunch og denne lækre tærte med porre og hvidløgspølse er ingen undtagelse. Tærten er hurtig og let at lave helt fra bunden.

 

Dej:
175 g hvedemel
½ tsk salt
40 g smør
1-2 spsk- vand

Fyld:
500 g porrer
25 g smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
½ tsk sennep
salt
peber
100 g hvidløgspølse i store skiver
50 g reven danbo ost.

*

Sigt hvedemel og slat ned i en skål.
Gnid smørret i, til blandingen er grynet.
Ælt det med lige akkurat så meget vand, at dejen hænger sammen.
Dæk den til og stil den koldt i 30 minutter.
Rul den ud til en cirkel lidt større end en 20 cm. form.
Prik dejen med en gaffel.
Læg bagepapir over og fyld op med ris eller tørrede bønner.
Bag den i en varm ovn ved 200°C i 10 minutter.

Til fyldet koges de skyllede skivede porrer i letsaltet vand i 7 minutter.
Lad dem dryppe af og læg dem så i den forbagte tærte.

Lav en opbagt sauce af smør, hvedemel og mælk.
Lad den koge i 3 minutter.
Smag til med sennep, salt og peber.
Lad den køle lidt og hæld den over porrerne.
Læg pølseskiverne taglagt ovenpå og drys med osten.

Bag tærten ved 200°C i 15 minutter til osten er smeltet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her