Logo

Fuldskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg flæskefars
1 kop løg
allehånde, salt og timian
1 kop havregryn
hvedemel
4 kopper vand (med varmt vand bliver dejen nemmere at arbejde med)  

Flæskefars æltes med løg, allehånde, salt og evt. timian.
Farsen trilles til kødboller og fryses ned.
Havregrynene sættes i blød i vand - derefter hvedemel i, til dejen slipper og er smidig, men stadig er til at få til at klistre sammen.
Lad dejen hvile i en ½ time.
Herefter former man i hånden små, tynde ”pandekager” af dejen, som så lægges omkring kødbollen og lukkes, så der ikke er huller i dejen.
Fuldskagerne kommes nu i en gryde med kogende vand – der røres jævnligt og forsigtigt i gryden.
Vandet må ikke koge, kun simre efter at fuldskagerne er kommet i.
De er færdige efter ca. 20 min. – men tag en op og kontroller inden alle tages op.
De spises med salt og evt. timian.


Tips: Fuldskager er en specialitet fra Sejerø.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
53007-02-2014 18:20:46 Susie Stougaard
Jeg har også arvet min mormors opskrift på fuldskager. Dejen er med byggryn og mælk, og ingen timian i farsen. En periode, hvor jeg ikke kunne få byggryn, brugte jeg hirseflager i stedet - det fungerede fint. Vi spiser dem varme og bare med salt, men må erkende, at en del familiemedlemmer ikke er vilde med retten.. Det er nok en del nostalgi i vores fuldskage-arrangementer.
53110-12-2009 02:06:40 anja martinsen
min mormor er fra sejerø og jeg har arvet hendes opskrift på fuldskager som hun fik af sin mormor der ejede sejerø kro. i hendes opskrift bruger man byggryn/mel i stedet for havregryn, men da man en overgang ikke kunne få byggryn mere gik de over til havregryn istedet. og i stedet for at komme kødbollerne i fryseren ( som man jo ikke havde i 1800 tallet) så kommer hun 1 æg i til at binde massen med og stiller dem køligt til man skal bruge dem. det er godt nok sværre at styre indpakknings processen men det kan lade sig gøre. i vores famillie spiser vi dem brandene varme med hjemmerørt sennep og timian til.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her