Logo

Risklatkager - klatkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 25 stk
 
¾ l risgrød (½ portion risgrød)
3 spsk hvedemel (30 g)
2-3 æg
½ vaniljestang
½ tsk revet økologisk citron- eller appelsinskal
40 g smør (3 spsk)
 
Rør risgrød, hvedemel og æg sammen.
Tilsæt et æg ad gangen.
Dejen skal være tyktflydende.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør dem i dejen sammen med revet ci­tron- eller appelsinskal.
Smelt smør på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk dej ca. 3 min. på hver side ved jævn varme.
Klatkagerne skal være lysebrune og serveres lune.
 
Tilbehør: Fx syltetøj og flormelis.
 
Risgrød:
2 dl vand
2,5 dl grødris (risgryn) (ca. 225 g)
1,25 l mælk
ca. ¼ tsk groft salt
 
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Rør grødrisene i og kog under låg ved svag varme ca. 10 min.
Hæld mælken i og bring grøden i kog.
Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på.
Kog grøden færdig ved svag var­me 40-50 min.
Smag til med salt.
 
Tips: Klatkager kan også tilberedes af fx hirse- eller grov­grød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (11 stemmer)
Siden er blevet set 8.795 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her