Logo

Grundopskrift på fettuccine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer) (på billedet vises også sukkerærter)
 
300 g semolina hvedemel (durum-hvedemel)
3 hele æg
1 spskf majs- eller olivenolie
Redskaber: lille håndpastamaskine og evt. kagerulle.
 
Melet hældes i en skål.
Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien.
Ingre­dienserne røres sammen med en gaffel.
Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 min. Den skal være blank, ela­stisk og have en passende sejhed.
Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. er den for fugtig og klistrer, så tilsæt lidt mere hvedemel.
Udrulning kan enten ske ved hjælp af en kagerulle eller nemmere og mere effektivt på en pastamaskine.
Dejen rulles igennem pastamaski­nens valser, så der dannes tilpas tynde plader. Dejpladerne tørrer i nogle mi­nutter, inden de skæres i tynde strim­ler.
Kan opbevares i køleskab forsig­tigt spredt ud på en bakke såstrimlerne ikke klumper sammen.
Dækkes med et viskestykke, så de ikke tørrer ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Statsministeren får job i udlandet siger rygterne.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her