Her får du en yndlingsopskrift på couscous salat med den
skønneste dressing ... evt også friske søde grønne ærter, lidt smuldret feta...
Server denne dejlige
salat som tilbehør eller frokostret den er også velegnet som del af en buffet.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/trækketid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2-4 personer.
#
75 g couscous (se info om couscous her)
50 g lyse rosiner
1 lille fed hvidløg
½ tsk salt
1 spsk olie
2 dl vand
1 lille rødløg
1 glas grillede
peberfrugter i olie
1-2 spsk pinjekerner
8-10 grønne oliven
1 spsk kapers
1 bdt persille
1-2 spsk vineddike
eller citronsaft
salt og peber
*
Vend couscous sammen
med rosiner, knust hvidløg, salt og olie i en skål.
Hæld kogende vand
over, rør rundt og læg låg på.
Lad couscoussen
trække 10-15 min.
Snit imens det
pillede rødløg i ganske tynde strimler.
Lad peberfrugterne
dryppe af og skær dem i strimler.
Rist pinjekernerne
gyldne på en tør pande.
Vend grønsagerne i
couscoussen og tilsæt oliven, kapers, hakket persille og pinjekerner.
Smag til med
vineddike eller citronsaft samt salt og peber.
Tips: Du kan selv
lave grillede peberfrugter: Halver et par peberfrugter, læg dem på en oliesmurt
bageplade med skindsiden opad og rist dem sorte under grillen i ovnen.
Dæk dem med et
viskestykke og lad dem afkøle.
Træk skindet af dem,
fjern frø og mellemvægge og skær dem i strimler.
Se flere dressinger og skønne
salater her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin