
 
Serveres kold eller varm som selvstændig ret eller som tilbehør
til kød eller fisk. 
Til 4-5 personer Tilberedningstid: 50 min. Ikke fryseegnet 
#
2-3 små zucchini eller squash
1 aubergine 
8-10 små løg 
1-2 fed hvidløg 
1 rød og 1 grøn peberfrugt 
4-5 modne tomater 
2 dl tør hvidvin eller bouillon 
groft salt, peber, paprika 
2-3 spsk olivenolie 
1 kvist timian 
1 laurbærblad 
2 kviste frisk basilikum eller 1 tsk tørret
1-2 bdt persille 
*
1. Skyl zucchinierne. 
Skær dem en gang over på langs og derefter i skiver. 
Skræl auberginen og skær frugtkødet i terninger. 
Læg zucchini og aubergine i et dørslag; drys med groft salt
og lad det trække i 15 min. 
Brus derefter grønsagerne over med koldt vand. 
 
2. Pil løgene og skær dem i kvarte. 
Vask peberfrugterne, rens dem for kerner og skær kødet i
strimler. 
Skær et kryds i tomaterne, hæld kogende vand på , flå dem og
skær dem i både. 
 
3. Svits løg og presset hvidløg i 1 spsk olie i en gryde. 
Tilsæt peberstrimler, tomatbåde, vin, lidt salt, peber og
paprika, laurbærblad og basilikum. 
Lad det simre uden låg i 10 min. 
 
4. Dup zucchiniskiver og aubergineterninger tørre i
køkkenrulle og steg dem let gyldne i resten af olien på en pande. 
Læg dem i gryden med de andre grønsager. 
Tilsæt hakket persille. 
Tag laurbærbladet og basilikumkvistene op og kog videre i 5
min. 
 
5. Smag til med krydderier, salt og peber.