
30 stk.
25 g blødt smør 
1 lille knust fed hvidløg 
et lille drys groft salt 
1 flutes (ca. 250 g) 
5 cl hakkede friske basilikumblade eller ½ tsk tørret basilikum 
Fryseegnet: Nej
 
Rør smør, hvidløg og salt sammen i en skål. 
Skær fluten i skiver - 1 cm tykke. 
Smør skiverne med hvidløgssmør. 
Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen ca. 5 min. ved 225°C. 
Drys de ristede flutesskiver med basilikum og server dem lune som snack eller en nem forret.
 
Variation - bruchetta med tomat: Udelad hvidløg og basilikum. Fordel i stedet 20 hakkede cherrytomater på de grillede flutesskiver. Drys dem med lidt sukker og friskkværnet peber.
 

Lammeryg og salat med flødemarinade
 
1 dobbelt lammeryg med fedtkant - midterstykket (ca. 1,5 kg) 
1 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
Flødemarinade: 
25 cl liter piskefløde 
6 pillede store fed hvidløg 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
1 dl hakkede friske krusemynteblade 
Salat: 
400 g kolde, pillede små kartofler 
200 g friske grønne asparges i mindre stykker 
400 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg 
200 g agurk i skiver (ca. ½) 
100 g rensede friske små spinatblade 
Tilbehør: 
360 g landbrød 
Fryseegnet: Nej
 
Rids lammeryggens fedtkant. 
Læg stegen på ovnens rist i bradepanden og drys med salt og peber. 
Steg lammeryggen midt i ovnen ca. 50 min. ved 200°C. 
Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. 
Den skal være ca. 70°C i centrum. 
Lad lammeryggen hvile tildækket i ca. 20 min.
 
Flødemarinade: Kom imens fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet gryde. 
Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. 
Lad blandingen køle lidt af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. 
Vend mynteblade i.
 
Salat: Vend marinade og kartofler sammen. 
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i kartoflerne af og til. 
Læg aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende vand og derefter med koldt vand. 
Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med asparges, ost, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.
 
Ved serveringen: Grill evt. stegen øverst i ovnen i ca. 2 min. 
Skær kødet fra benene og skær det i skiver. 
Husk også mørbraden under stegen. 
Server evt. resten af marinaden fra kartoflerne i en skål ved siden af salaten.
 

Pære Belle Helene 
Pæreis:
825 g halve pærer (ca 1 dåse) 
75 g sukker (ca. ¾ dl) 
4 tsk majsstivelse, fx Maizena 
1 spsk friskpresset citronsaft 
5 dl Cheasy med vaniljesmag 0,1% 
 
825 g halve pærer (ca. 1 dåse) 
4 spsk høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao) 
Pynt: friske citronmelisseblade 
 
Kom pærer og lage i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Bring pæreblandingen i kog i en tykbundet gryde. 
Bland sukker og majstivelse sammen og drys det i pæreblandingen under omrøring.
Bring atter puréen i kog og kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt citronsaft og lad pærepuréen køle af. 
Vend Cheasy med vaniljesmag i og kom blandingen i en form (ca. 2 liter). 
Dæk den med alufolie og frys isen i mindst 8 timer. 
Rør i den 4-5 gange under indfrysningen. 
Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
 
Ved serveringen: Lad pærerne dryppe godt af i en sigte. 
Fordel den høvlede chokolade på kolde tallerkener sammen med de syltede pærer og 250 g af pæreisen.
 
Tips: Gem resten af isen i fryseren til en anden god gang. Man kan også lave isen i en ismaskine. Kør blandingen i ca. 45 min. eller til den er frossen og kan kugles op.