Logo

Suppe med mange hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 personer

15 fed hvidløg
lidt smør
ca. 6 dl god bouillon, fx grønsags
1 dl piskefløde
salt og peber
2 tomater
½ ps revet emmenthaler
lidt cayennepeber
2-4 skiver hvidt brød

Det lyder meget heftigt, men faktisk er denne suppe dejlig rund og blød i smagen. Og hvis du lægger op til en vinterforkølelse, bliver alt ondt garanteret uddrevet med en rygende varm skålfuld af hvidløgssuppe.

Pil de 15 fed hvidløg. Smelt lidt smør i en tykbundet gryde og lad de hele fed stå og småsimre ved meget lav varme i ca. . Rør i dem af og til. Det er helt afgørende for smagen, at fedene ikke branker, så vil smagen blive besk og skarp. Tilsæt den gode bouillon og lad suppen koge videre i 15 minutter. Blend den ved hjælp af en stavblender eller ad flere omgange i en food processor. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Lad den simre igen i ca. og smag til med salt, peber og måske en anelse cayennepeber, hvis du virkelig vil svede. Skær tomaterne i meget tynde skiver og læg dem så de dækker brødskiverne. Salt og peber på. Fordelen osten herover og drys igen med cayenne. Stil brødene øverst i en 200ºC varm ovn til osten er smeltet og boblende.
Server de varme brød til suppen. Snit evt. lidt purløg eller lidt grøn porretop og drys over suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her