
 
Fisk og skaldyr bliver ekstra lækkert, når det spidsteges.
Det skal krydres kraftigt. 
Til 4 personer Marineringstid: ½ time Tilberedningstid:
ca. ½ time. 
 
#
500 g tykke torskefileter 
1 citron 
peber fra kværn 
2 spsk finthakket dild 
4 skiver spegeskinke 
2-3 spsk olie 
 
Desuden: 
2 dl langkornede ris 
2 dl majskorn 
1 lille ds muslinger naturel 
*
 
1. Læg fiskefileterne i et fad. 
Dryp med citronsaft og drys peber og dild over. 
Stil fisken koldt. 
 
2. Skær spegeskinken i mindre stykker. 
 
3. Kog risene i 3½ dl letsaltet vand (det skal koge, når
risene hældes i). 
Lad dem koge i 12 min. 
Læg majsene oven på risen og over dem de afdryppede
muslinger. 
Det må ikke røres ind i risene! 
 
4. Tag gryden fra varmen og lad den stå i andre 12 minutter.
 
5. Skær torsken i tykke firkanter, der sættes på spid
skiftevis med spegeskinken. 
Det pensles med olie og grilles 3-4 min. på hver side. 
 
6. Ved serveringen blandes ris, majs og muslinger. 
Læg det i bunden af et varmt fad og læg torskespiddene
ovenpå. 
Der hører brød til.