Logo

Tvebakker med gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g flormel
½ tsk salt
50 g sukker
1 ¼ dl sødmælk eller fløde
25 g gær
100 g smør eller margarine

Tørdelene sigtes.
Mælken opvarmes til 30ºC, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten.
Alt sammenblandes og æltes, til dejen er blank og sej.
Den hæves til det dobbelte.
Dejen gennemæltes, trilles til en eller flere pølser der udskæres i ensartede små stykker, som trilles til kugler.
Stilles på en smurt plade, efterhæves, bages svagt lysebrune i 7-8 minutter.
Udtages, afkøles lidt gennemskæres og tørres i ovnen ved svag varme, indtil tvebakkerne er ensartede lysebrune.
Dejen kan tilsættes kardemomme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her