Logo

Bong-sauce - ristet chili pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne pasta med ristet chili er tydeligvis inspireret af det asiatiske køkken. Pastaen er velegnet til vegetariske retter. Galangarod minder meget om ingefær i smagen og kan fås i asiatiske supermarkeder.


4 personer

4 skalotteløg
4 fed hvidløg
10 tørrede røde chili
1 spsk reven galangarod
vegetarisk fiskesauce
4 spsk hakket koriander

*

Vandbøflerne pløjer ikke blot rismarkerne i Laos - de bliver også spist!
I denne sauce, eller snarere pasta, bruges traditionelt tørret vandbøffelskind, som grilles og skæres i små stykker.
Det kan vi heldigvis ikke få i , så vi laver pastaen uden.

Pil skalotteløg og hvidløg og læg de to ting under grillen sammen med chilierne.
Vend rundt, indtil alle tre ting har lidt farve - de må ikke blive brændte.
Stød skalotteløg og hvidløg i morteren sammen med de smuldrede chili.
Kom galangaroden i, og tilsæt lidt vand, når det hele er stødt godt sammen.
Smag til med vegetarisk fiskesauce og kom evt, mere vand i.
Pastaen skal være lind men ikke flydende. Rør til sidst den hakkede koriander i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her