
600 g hakket oksekød
1 æggeblomme
½ potte hakket persille
½ dl parmesanost, revet
2 fed hvidløg, hakkede
2 spsk rasp
2 tsk oregano
1½ tsk salt
½ tsk peber.
Olie til stegning. 
 
Tomatsauce:
1 løg, stort, hakket
1 ds flåede tomater, hakkede
140 g tomatkoncentrat
1,5 dl oksebouillon
1 nip sukker
salt og peber. 
 
300-400 g spaghetti
½ potte persille, hakket
parmesanost, høvlet
 
Kog spaghetti i rigeligt vand efter anvisningen på emballagen. 
Fars: Bland alle ingredienserne grundigt. 
Tril farsen til 12 lige store kødboller. 
Brun kødbollerne på alle sider i olien i en sauterpande. 
Tag dem af panden.
Steg løg i panden, uden det tager farve. 
Hæld hakkede tomater, tomatkoncentrat og bouillon på og bring i kog. 
Læg kødbollerne tilbage i panden og lad det nu simre under låg, til kødbollerne er møre, 12-15 min. 
Vend kødbollerne én gang undervejs.
Smag saucen til med sukker, salt og peber. 
--