Logo

Kærnemælksfletbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
5 dl kærnemælk
3 spsk olie
2 tsk groft salt
ca 650 g 4-kornsmel

Rør gæren ud i kærnemælk.
Tilsæt olie og salt samt melet ad et par gange, til dejen har den rette konsistens.
Ælt dejen godt sammen. Stil den til hævning 40 min.
Del den i tre dele og rul hver del til en lang pølse.
Læg de tre pølser side om side og flet dem sammen.
Form fletningen til en snegl.
Lad brødet efterhæve 20 min.
Pensel med æg og bag brødet ca 35 min ved 200°C.

Tips:
Brødet er bagt med alle fire kornsorter - hvede, rug, havre og byg. Brødet er flettet og derefter formet som en snegl, det giver et flot og utraditionel brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her