
#
Rissalat: 
4,5 dl vand 
¾ tsk groft salt 
3 dl parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 240 g) 
Chilimarinade: 
2 spsk sød chilisauce 
½ dl hvidvinseddike 
4 spsk vand 
½ tsk fint salt 
1½ spsk rapsolie 
3 gulerødder i halve, tynde skiver (ca. 150 g) 
2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler (ca. 150 g) 
2 hakkede rødløg (ca. 100 g) 
200 g Apetina i blok 
*
 
Rissalat: Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. 
Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. 
Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
 
Chilimarinade: Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål. 
Pisk olien i.
Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg. 
Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time. 
Skær imens osten i tern og vend forsigtigt osten i rissalaten.
Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød. Rødløg kan evt. udelades i salaten.
 
Til madpakken: Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og Apetina fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.
 
Energiindhold pr portion: 1935 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 52%, Fedt: 36% 
Fryseegnet: Nej.